Gustaf Bodin

Gustaf Bodin

Gustaf | Hårtransplantation | Poseidonkliniken

Gustaf före behandlingen

Gustaf | Hårtransplantation | Poseidonkliniken

Gustaf efter behandlingen

Vi träffar Gustaf Bodin som startade Poseidonkliniken när han inte kunna finna någon klinik i Sverige som kunde göra hårtransplantation med implantermetoden.

Poseidonkliniken vill förändra synen på hårtransplantationer. Det ligger i tiden att göra hårtransplantation men de flesta vill undvika kirurgiskt ingrepp med lång konvalescens. Idag handlar det mer om att ha tid att göra behandlingen än något annat. Vi ger våra kunder möjlighet att göra en snabb och enkel behandling där man kan vara tillbaka på arbetet inom några dagar utan konvalescens och utan att spåren efter behandlingen syns. Den enda frågan Poseidonklinikens kunder egentligen behöver ställa sig är ”varför inte” och boka in första bästa tid.

FRÅN HÅRKLYVERIER TILL HÅRTRANSPLANTATIONER

Innan jag startade Poseidonkliniken arbetade jag under 18 år som advokat och delägare på en av världens största advokatbyråer. Mitt område var företagsförvärv och transaktioner och det är ett stressigt och arbetskrävande arbete. Jag började tappa hår när jag var i 35-årsåldern. Först trodde jag att det var stressen på jobbet som framkallade håravfallet men det lärde jag mig snabbt att det inte var. Så jag fortsatte att stressa och prövade Rogain och andra preparat mot håravfall istället men jag slutade efter ett par månader för jag såg inte något resultat. Dessutom kändes det fånigt att stå framför spegeln och applicera och sist men inte minst dyrt. Hårtransplantation kändes inte heller som ett alternativ. Jag tyckte att det verkade gubbigt och överdrivet fåfängt. De hårtransplantationer jag kände till hade gett en onaturlig hårväxt och dessutom inneburit avancerad kirurgi med lång läkprocess. Det kändes som ett Moment 22 att vilja ha mer hår men inte vara beredd göra det som krävs för att få det.

Vill du veta mer om behandlingen?

Kontakta oss i dag!

WAYNE ROONEY – EN FÖREBILD MED FANTASTISKA EFTERBILDER

Under 2011 var det mycket uppmärksamhet kring Wayne Rooneys hårtransplantation. När jag Googlade på honom visade det sig att massor med populära artister, skådespelare och idrottsmän hade skaffat sig mer hår. En del talade öppet om det och andra inte men i samtliga fall var det uppenbart att de fått mer hår genom hårtransplantation när man jämförde före och efterbilder. Det är klart att det påverkar en att läsa om att människor man gillar och respekterar har gjort en hårtransplantation. När jag undersökte vilka möjligheter som finns i Sverige blev jag dock ganska nedslagen. De svenska klinikerna gav ett lite gubbigt intryck som förstärkte mina fördomar om hårtransplantation så det bar emot att gå på konsultation. En annan sak som fick mig att tveka var att jag inte ville göra ett kirurgiskt ingrepp med lång konvalescens. Jag kunde helt enkelt inte ta ledigt för att göra en behandling och jag ville inte att någon skulle veta att jag gjort en. Ytterligare ett Moment 22.

ATT STARTA KLINIK ÄR INTE LÄNGRE DET ENDA SÄTTET ATT GÖRA IMPLANTERMETODEN I SVERIGE

När jag väl bestämt mig för att göra en implanterbehandling kunde jag inte finna någon klinik i Sverige som utförde behandlingar med den metod som Wayne Rooney med flera hade använt. Jag insåg att det måste finnas tusentals män som väljer att avstå från att göra en behandling för att de inte vill göra ett kirurgiskt ingrepp med lång konvalescens, men också för att de inte känner att de ingår i den målgrupp som klinikerna i Sverige riktar sig till. Så då jag slog två flugor i en smäll. Jag startade Poseidonkliniken i Stockholm, anställde en läkare som är utbildad och tränad i implantermetoden och sedan gjorde jag en hårtransplantation. Inget av detta har jag ångrat. Man kan ju inte vara advokat utan hår på huvudet hela livet.

I mitt eget fall har ju det här med kort social nedtid inte spelat så stor roll. När jag berättar för andra att jag driver en hårtransplantationsklinik får jag alltid frågan om jag själv gjort en behandling. Det är egentligen den bästa frågan jag kan få för ett naturligt resultat anser jag vara det absolut viktigaste. Det som är mest glädjande är dock hur positiva alla är till denna typ av behandlingar, även de som man inte tror skall vara det. Ingen av de jag har träffat tycker att det är töntigt eller fåfängt att göra en behandling. Tvärtom tror jag faktiskt att de flesta tycker att det är värre om någon försöker uthärda något de inte gillar med sig själva när det är så enkelt att rätta till och få ett bättre välmående. Efter att ha träffat över 3000 män och kvinnor på konsultationer och hjälpt över 1200 män och kvinnor att få mer hår har jag märkt att många oroar sig över vad andra skall tycka. Det behöver man inte göra, de kommer att vara positiva.

När det gäller min egen behandling är jag väldigt nöjd, jag har fått en hårlinje och betraktas inte längre som skallig utan lite tunnhårig. Jag har fått en ganska klassisk frisyr för en man i min ålder. Jag tycker att det är bra att kunna visa kunder med liknande förutsättningar som jag har vad de kan ha för förväntningar på sitt resultat. Men givetvis går det att få ett mycket bättre resultat med bättre förutsättningar, och de flesta som kommer till oss har det och får ett mycket bättre resultat.

NO LOVE FOR LOVEHANDLES

Poseidonkliniken startade som en renodlad hårtransplantationsklinik. Många kunder som har varit hos oss har emellertid frågat om vi inte kan erbjuda andra former av icke-kirurgiska behandlingar till exempel för att bli smalare, bli av med rynkor m m. Mellan arbete, karriär och familj finns det sällan utrymme för plastikkirurgi och vi har därför letat upp andra former av behandlingar som tidigare bara kunde göras genom plastikkirurgi.

Under våren 2015 kom vi i kontakt med något som heter CoolSculpting vilket är den enda FDA-godkända behandling som genom nedkylning tar bort fettceller så att de dör och försvinner ut genom ämnesomsättningen. Det är vetenskapligt bevisat att det fungerar. Men ”seeing is believing” som man säger så innan vi investerade i Coolsculptingmaskinen så prövade jag själv att göra behandlingen. Efter två månader hade mina lovehandles i princip försvunnit helt och hållet. Vi fick maskinen levererad i augusti och sedan dess har kunderna stått på kö, och resultaten vi ser är häpnadsväckande.

Gustaf Bodin - Hårtransplantation | Poseidonkliniken Stockholm