KONTAKT
KONTAKT

Här kan du göra en hårtransplantation på en dag

En bra hårtransplantation ska inte synas. För att få ett långsiktigt naturligt resultat måste ansiktets naturliga proportioner, ålder och typ av håravfall vägas in och vara åldersneutralt.

Det menar Gustaf Bodin, grundare av Poseidonkliniken i Stockholm som haft kändisar som Andreas Carlsson, Anders Limpar och Jan Johansen som kunder.

Genom att ta ut hårsäckar från ett givarområde i ditt bakhuvud kan man flytta dem till områden på hjässan som drabbats av håravfall. Man får inte ta ut för mycket hår i en behandling eftersom givarområdet inte har obegränsat med hår. Om håravfallet fortsätter behöver det finnas tillräckligt med hår kvar för ytterligare transplantationer.

– Håravfall sker i olika steg och alla tappar inte allt hår. Det börjar alltid i vikarna, sedan kan det fortsätta på kronan och sedan framåt. Det sista håret som faller av växer längst fram i hårfästet. Har man då tagit för mycket hår från givarområdet och fyllt ut vikar eller sänkt hårfästet för mycket kanske det inte finns tillräckligt mycket hår kvar för att täta på bakåt. Då kan det se onaturligt ut, säger Gustaf.

Därför tittar Poseidonkliniken alltid på i vilket skede ditt håravfall är, vart det är på väg och anpassar hårtransplantationen efter behov, förutsättningar och estetiska aspekter.

 

Använder FUE- och implantermetoden 
Poseidonkliniken tar ut hårsäck för hårsäck ur givarområdet med FUE-metoden och använder ett unikt FUE-instrument. Med det tas hårsäckar av rätt kvalitet ut beroende på var de skall växa. Sedan sticks de in med vår unika implanterpenna. Vid andra metoder för hårtransplantation placeras hårsäckar med en pincett i ett skalpellsnitt. Det finns flera fördelar med FUE- och implantermetoden jämfört med traditionella metoder för hårtransplantation, menar Gustaf.

– Stickmärket från implantern omsluts direkt av huden vilket ger en snabb läkningsprocess och spåren är borta efter en vecka. Hårsäckarna fäster och börjar växa direkt så man ser resultatet redan efter cirka sex månader. Skalpellsnitten vid traditionell FUE läker långsamt och stressar hårsäckarna. Det kan ta flera veckor innan spåren är borta och en större del av hårstråna fälls av för att börja växa ut först efter två till tre månader. Då kan det ta över ett år innan man får ett färdig resultat.

 

Ger ett garanterat resultat
En hårtransplantation hos Poseidonkliniken tar några timmar och du går hem samma dag. Först tas hårsäckarna ut från givarområdet. Varje hårsäck granskas i mikroskop och grupperas beroende på kvalitet, hårstrånas tjocklek och var de ska växa. Därefter implanteras hårsäckarna enligt en design som ger ett långsiktigt och naturligt resultat. Rätt typ av hår placeras i hårfästet på sådant sätt att hårlinjen ser helt naturlig ut och sedan tätar man på bakåt.

– Behandling är skonsam och så enkel att den även passar den som lever ett hektiskt liv och har svårt att ta ledigt några dagar. Spåren är borta på en vecka, håret börjar växa direkt och vi garanterar ett bra resultat. Våra läkare är specialister och gör enbart hårtransplantationer. De använder de senaste och mest skonsamma instrumenten som finns på marknaden och de är experter på att åstadkomma naturliga resultat, säger Gustaf.

KOSTNADSFRI KONSULTATION

Det första steget mot önskat resultat börjar vid ett personligt möte då vi skräddarsyr hårtransplantationen efter varje individs behov – för att uppnå bästa möjliga resultat. 
Vill du veta mer om behandlingen?

Behandling av håravfall

Poseidonkliniken är Sveriges främsta klinik inom hårtransplantation och våra läkare har utfört tusentals hårtransplantationer. Läs mer om Hårtransplantation.
Boka konsultation
Före HårtransplantationEfter Hårtransplantation
Man 60 år med med bra förutsättningar. Mindre än ett år har förflutit mellan när bilderna togs. Läs mer om hårtransplantation…

Poseidonkliniken

Poseidonkliniken startade år 2011 och vi sitter i trevliga och moderna lokaler på Nybrokajen  i Stockholm med enastående utsikt över Nybroviken.
KONTAKT
Måndag - fredag 09:00 - 17:00 samt helger efter överenskommelse.
Nybrokajen 5, 111 48 Stockholm