KONTAKT
KONTAKT

En lyckad hårtransplantation skall inte märkas av omgivningen

Hårtransplantation – ett område som är mycket värdeladdat, bloggar och forum på nätet skriver mestadels negativt om det. Ändå råder det stor okunnighet om hårtransplantation, hur det utförs och vad som är viktigt att tänka.

Det handlar inte alltid, faktiskt mycket sällan om att återfå den hårväxt man hade som ung. Man måste också tänka på framtiden och att ansiktet åldras och ändrar form.

En lyckad hårtransplantation skall inte märkas av omgivningen. Därför är det bara avarterna och de misslyckade behandlingar som får uppmärksamhet. Det är inte många som känner någon som gjort en hårtransplantation som kan dela med sig av sina erfarenheter. Skickligheten hos läkaren som utför behandlingen är svår att bedöma för en blivande kund. Hur skall du således som kund kunna avgöra vilken läkare som skall få förtroendet att utför behandlingen. Varje klinik kommer självfallet att tycka att de är den rätta kliniken för dig. Det kan vara svårt att visualisera hur en förändring av hårlinje och hårfäste kan förändra utseendet. Risken för att förändringen inte uppfattas som en förbättring är därför hög. En ogenomtänkt behandling som uteslutande syftar att återställa håret som det en gång var kan få konsekvenser längre fram i livet om håravfallet fortsätter och det inte går att komplettera för att säkerställa att hårväxten är naturlig.

Även i fall där håravfall inte bedöms som hög skall man vara försiktig med att göra för stora förändringar. En hårtransplantation skall förbättra utseendet som helhet men inte innebära en förändring som betraktaren kopplar ihop med att du har fått ett nytt hårfäste. En behandling skall skapa en känsla av en fräschör och livstilsförbättring.

En stor del av informationsutbudet finns på hemsidor och många inlägg på forum gör anspråk på att veta det mesta om hårtransplantationer. I de flesta fall diskuteras hur många hårsäckar eller grafts som kliniker kan ta ut och det ger intryck av att vara den enda kvalitetsstämpel som behövs för att avgöra om en klinik är bra eller dålig. Mycket sällan talas det om resultatet, om vikten av att hårstrån med rätt tunnhet och kvalitet placeras i hårfästet och att det kan vara förödande med för kraftiga hårsäckar i hårfästet. Påfallande ofta kan inlägg på forum och i bloggar hänvisa till resultat på hemsidor som visar efterbilder på män som fått mycket mer hår på hjässan än tidigare och det beskrivs som en bra behandling. I många fall kan hårfästet ha fått ett lite hackigt utseende. Även om ett hårfäste får en oregelbunden hårlinje kan för kraftiga hårstrån göra att det ser onaturligt ut. Det kan vara ett resultat att läkaren inte varit noggrann med vilken typ av hårstrå som placerats just i hårfästet. Antal hår är visserligen viktigt men ännu viktigare är det att resultatet ser naturligt ut.

I valet av klinik är det viktigt att du känner en trygghet i att kliniken beaktar alla dessa faktorer. Det är också att du noggrant värderar klinikens rekommendation kring hur behandlingen skall genomföras. Det är inte självklart att klinikens rekommendation överensstämmer med den design och behandling just du vill göra. Men det kan finnas anledning att vara vaksam om kliniken reservationslöst gärna gör den behandling du föreslår utan en diskussion kring långsiktighet, anpassning av hårfäste till ansiktets proportioner och skallform. Det första steget mot ett lyckat resultat är konsultationen. Det skall inte underskattas och det är inte lämpligt att genomföra konsultation via Skype eller Facetime, , eller via mejl baserat på bilder med läkare som kanske inte ens är verksamma i Sverige skall du vara ytterst försiktig med.

KOSTNADSFRI KONSULTATION

Det första steget mot önskat resultat börjar vid ett personligt möte då vi skräddarsyr hårtransplantationen efter varje individs behov – för att uppnå bästa möjliga resultat. 
Vill du veta mer om behandlingen?

Behandling av håravfall

Poseidonkliniken är Sveriges främsta klinik inom hårtransplantation och våra läkare har utfört tusentals hårtransplantationer. Läs mer om Hårtransplantation.
Boka konsultation
Före HårtransplantationEfter Hårtransplantation
Man 60 år med med bra förutsättningar. Mindre än ett år har förflutit mellan när bilderna togs. Läs mer om hårtransplantation…

Poseidonkliniken

Poseidonkliniken startade år 2011 och vi sitter i trevliga och moderna lokaler på Nybrokajen  i Stockholm med enastående utsikt över Nybroviken.
KONTAKT
Måndag - fredag 09:00 - 17:00 samt helger efter överenskommelse.
Nybrokajen 5, 111 48 Stockholm